630,00 

KÁVA přírodní esenciální olej 10ml Plant Therapy

100% esenciální olejeJednosložkové esenciální oleje

účinky-esenciálneho-oleja 100% čistý a přírodní přírodní esenciální olej
účinky-esenciálneho-oleja okouzlující vůně čerstvého ranního šálku kávy
účinky-esenciálneho-oleja nabudí tělo a mysl na náročný den
účinky-esenciálneho-oleja esenciální olej “probuzení
účinky-esenciálneho-oleja pro optimální pracovní výkon
účinky-esenciálneho-oleja působí antiaging, proti horečkám
účinky-esenciálneho-oleja přírodní antioxidant, ničí volné radikály
účinky-esenciálneho-oleja KidSafe: ne
účinky-esenciálneho-oleja objem: 10 ml (přibližně 250 kapek)
účinky-esenciálneho-oleja certifikovaný produkt Plant Therapy (GC/MS test)

5 skladem

- +

Popis

Přírodní esenciální olej KÁVA na probuzení a soustředěnost

Esenciální olej Káva je 100% čistý a přírodní éterický olej vyráběný lisováním za studena ze zrn kávovníku arabského. Tento jednosložkový (jednoduchý) esenciální olej patří mezi zemité a dřevité vůně, které se řadí do středních a spodních tónů. Tento přírodní esenciální olej je známý pro své povzbuzující účinky, probuzení a schopnost soustředit se. Má antidepresivní a antioxidační účinky vhodné k potlačení bolesti hlavy. Svojí vůní pomáhá při únavě a vyčerpanosti, podporuje soustředění a pozornost. Je to ideální volba pro ranní probuzení v aroma difuzéru a nastartování úspěšného dne. Vhodný jako vůně do auta pro zvýšení pozornosti při řízení.

Přírodní esenciální olej Káva Plant Therapy proti únavě
Přírodní esenciální olej Káva na apetit a trávení
káva na pozornost a soustředění
káva na probuzení (kávovník arabský)

Základní informace

Latinský název: Coffea arabica
Země původu: Brazílie
Metoda extrakce: lisování za studena
Část rostliny: zrna
Objem: 10 ml

Doporučujeme kombinovat a míchat s:

Esenciální olej Káva se svou kořeněnou vůní doporučujeme kombinovat a míchat s jinými přírodními éterickými oleji, které zvýrazní jeho intenzivní vůni a podpoří jeho léčivé účinky. Kávu je tedy vhodné míchat s – Cedrové dřevo (Cedarwood), Grapefruit (Grep), Růže (Rose Absolute), Vanilka (Vanilla), Neroli a Bergamot.

Tón vůně

  • rázná kávová vůně, která patří mezi zemité a dřevité vůně
  • svěží vůně čerstvě namleté kávy
  • patří mezi střední a spodní tóny

Složení ingrediencí

  • jednosložkový (jednoduchý) esenciální olej z jedné složky
  • vyroben z kávovníku arabského
  • Coffea arabica (Coffee) beans

Účinky esenciálního (éterického) oleje z kávy

Přírodní esenciální olej Káva (Coffea arabica) svým složením má tyto účinky:

  • anti-aging, antidepresivní
  • diuretický, přírodní antioxidant

Jak používat kávový esenciální olej?

Přírodní esenciální olej Káva je vhodné používat v aroma difuzérech, ale také lokální aplikací na pokožku v podobě masáže. Mezi jeho hlavní účinky a použití patří tyto:

  • na zlepšení nálady a negativních emocí i vlivem počasí
  • “sprcha probuzení” v kombinaci se Sweet Orange, Vanilkou v cukrovém scrubu
  • dokonalá náhrada za šálek kávy pro ty, kteří ji nemohou pít z lékařských důvodů
  • dokonalé probuzení na ráno nebo po vydatném obědě
  • zvyšuje soustředěnost a efektivnost pracovního výkonu během pracovních dnů
  • vhodné do auta pro delší cestování pro dokonalou pozornost
  • snižuje horečku, ničí volné radikály, stimuluje apetit k jídlu, ochrana imunity
  • zmírňuje rychlé stárnutí, působí jako anti-aging
  • zmírňuje příznaky průjmu a uvolňuje alergické reakce

Inhalace z aroma difuzéru

Aroma difuzér patří mezi nejbezpečnější a nejjednodušší používání esenciálního oleje Káva v moderní aromaterapii. Rozptylování kávového esenciálního oleje zlepšuje náladu, potlačuje negativní emoce, tzv. sprcha probuzení při ranním vstávání, vhodné jako vůně do auta pro podporu soustředění a pozornost. Jeho delikátní kávová vůně nahrazuje vůni čerstvě připravené ranní kávy.

Doporučujeme přidat 2-3 kapky oleje do aroma difuzéru pro relax, odpočinek a uvolnění v bytě nebo v autě.

Naopak, pokud je naším cílem řešit nějaký konkrétní typ kožního nebo zdravotního problému, je vhodné přidat o 1-2 kapky esenciálního oleje více.

Pro použití esenciálního oleje Káva do aroma difuzéru pro malé děti doporučujeme začít od 1 kapky, protože čichové receptory našich dětí jsou citlivější a mnohem jemnější než respirační systém dospělého člověka.

Používání esenciálního oleje Káva v aroma difuzéru způsobuje to, že terapeutické účinky oleje inhalací přecházejí přes čichový systém do krve, mozku a následně do celého těla. Aromaterapie vůní tak působí na celé tělo člověka, které využívá léčivých účinků tohoto přírodního éterického oleje.

Lokální aplikace masáží

Lokální aplikace esenciálního oleje masáží je považována za druhý nejčastější způsob aplikace přírodních darů země v aromaterapii. Tento způsob aromaterapie je vhodný, pokud chceme řešit kožní, respirační či jiné zdravotní problémy na konkrétním místě na těle.

Masážní směs esenciálního oleje Káva v kombinaci s nosným kokosovým olejem pomáhá snižovat horečku aplikací na zápěstí či jiné pulzní body na těle. Tento přírodní antioxidant pomáhá uvolňovat alergické reakce, stimuluje chuť k jídlu a zmírňuje příznaky průjmu. Masážní aplikací na břišní dutinu uvolňujeme trávení a peristaltiku střev díky čemuž odbouráváme bolest břicha při dlouhém a častém cestování autem. Používá se jako přísada do cukrového scrubu v kombinaci s esenciálním olejem Vanilka a Sweet Orange.

Ředění esenciálního oleje Káva s nosným olejem je základem bezpečné formy aromaterapie.

Vhodná koncentrace pro dospělého člověka je v rozmezí 0,5-5% ředění. Naopak pro děti doporučujeme používat větší množství nosného oleje a méně kapek esenciálního oleje a tedy ředit jej v poměru 0,5-2%. Děti totiž mají kůži mnohem jemnější, citlivější a jejich kožní tkáň není ještě dostatečně silná a odolná.

Masážní roll on směs se aplikuje na konkrétní bolavé a citlivé místo nebo na část pokožky, která je nejblíže žilám a tepnám – pulzní body, hrudník, lokty, spánky, spodní část chodidel, krk, zápěstí a za ušima.

Zředěný esenciální olej s nosným olejem si tak můžeme naplnit do roll on aplikátoru, který je malý a skladný do kabelky i vhodný pro rodinné výlety či dovolené.

Tabulka ředění esenciálního oleje káva s nosným olejem

V případě, že chceme využít pozitivních účinků esenciálního oleje Káva přímo na pokožku těla, je nutné jej zředit se základním nosným olejem, aby nedošlo k podráždění či alergické reakci pokožky. Tabulka ředění esenciálního oleje byla vytvořena profesionálními aromaterapeuty, kteří patří mezi nejuznávanější osobnosti v moderní aromaterapii – Robert Tisserand a Rodney Young.

Esenciální olej je přírodní extrakt silné koncentrace a proto i přes zředění s nosným olejem doporučujeme provést tzv. Patch Test – jde o test citlivosti pokožky u dospělých a dětí (esenciální olej aplikujte na předloktí ruky, obtočte gázou a nechte působit pár hodin, ideálně během noci a pokud se na pokožce neprojeví negativní reakce zarudnutí nebo podráždění můžete použít esenciální olej na pokožku těla).

Doplňkové informace o esenciálním oleji

  • projeví-li se lokální citlivost pokožky, neznamená to, že daný esenciální olej je pro vás nevhodný, nečistý nebo zkažený, esenciální olej můžete nadále bezpečně používat formou inhalace z aroma difuzéru
  • existují i takové esenciální oleje, které patří mezi nejjemnější a můžete je aplikovat přímo na pokožku těla bez předchozího ředění s nosným olejem – například čajovník, kadidlo, růže, slaměnka
  • vnitřní používání esenciálního oleje nedoporučujeme, jen v případě, že jste pod dohledem odborného lékaře, který má kvalifikaci v klinické aromaterapii – certifikovaný aromaterapeut
  • na etiketě esenciálního oleje není uvedena možnost používání oleje vnitřně, avšak pokud olej obsahuje pouze bylinky, které jsou zapsány na seznamu GRAS (Generally Recognized as Safe) je možné používat esenciální olej při přípravě jídel, vaření nebo pečení
    lahvička (amber glass) je plněna objemově, některé láhve nemusí být naplněny až po vrch, ale obsahují specifikované množství oleje
    skladujte mimo dosah dětí a zvířat
  • pokud jste těhotná, kojíte nebo se léčíte nějakým specifickým onemocněním, poraďte se raději se svým ošetřujícím lékařem
  • smyslem tohoto produktu není nemoci diagnostikovat ani léčit
  • esenciální olej skladujte v chladném a tmavém prostředí mimo dosah slunečního záření
  • lahvičku esenciálního oleje důkladně a pevně zavírejte protože esenciální olej působením kyslíku podléhá oxidaci (oxidací chemotypy a přírodní sloučeniny obsažené v oleji vlivem kyslíku ztrácejí své terapeutické účinky a mění se na škodlivé sloučeniny)
  • trvanlivost esenciálního oleje po otevření zvyšujete skladováním v chladničce
  • pokud je esenciální olej vystaven kyslíku a působení přímého slunečního záření tak zoxidoval, oddělte čirou část do prázdné lahvičky a takový esenciální olej nepoužívejte na pokožku protože by mohl způsobit nežádoucí reakce, ale stále jej můžete použít jako přísadu do ekologických čisticích prostředků

Odpovědi na vaše nejčastější dotazy

Esenciální olej Káva je vyroben z kávovníku arabského, který pochází z Brazílie. Tento jednoduchý éterický olej obsahuje jen přírodní složení, bez přidání syntetických látek a parabenů. Obsah složení esenciálního oleje si můžete prohlédnout i na chemickém rozboru GC/MS test, který dokládá jeho čistotu a kvalitu.

Primární účinek esenciálního oleje Káva je na probuzení a soustředění, ale má i jiné pozitivní účinky na lidské tělo.

Nejlepší a nejefektivnější účinek esenciálního oleje Káva je prostřednictvím ultrazvukového aroma difuzéru.

Přírodní esenciální olej Káva je bezpečný prioritně pro dospělé osoby, které nemají problém s kofeinem.

Přidej hodnocení product

Dodatečné informace

Objem

10 ml

Všeobecně

Jednosložkové

Podle vůně

Zemitá / dřevitá

Podle bolesti

Bolest hlavy

Podle účinků

Anti-aging, Antidepresivní, Antioxidační

Podle použití

Pozornost a soustředění, Únava a vyčerpanost, Vůně do auta

Zatím nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “KÁVA přírodní esenciální olej 10ml Plant Therapy”

Your email address will not be published.

Mohlo by se vám líbit